Guide för att låna pengar

Bra att veta när man ska låna pengar

Behöver du låna pengar kommer här en guide hur du gör på bästa sätt för att få så låg ränta som möjligt.

Att låna pengar är något som vi alla måste göra förr eller senare till exempel vid köp av bil eller hus. När man är i behov att ett lån är det viktig t att man får pengarna snabbt och direkt och att man får en fördelaktig ränta. Se sammanställningen nedan för att hitta bästa räntan när du behöver låna pengar direkt från svenska kreditgivare.

Jag vill också påminna om att aldrig ta ett lån om din ekonomi inte tillåter det!

Så här gör du för att låna pengar

  • Välj vilken typ av lån du vill söka – Snabblån, SMS lån eller privatlån.
  • Har du en betalningsanmärkning se vilka som tillåter det i listan.
  • SMS lån är oftast lån upp till 10 000 kr.
  • Snabblån är oftast lån upp till 25 000 kr.
  • Privatlån är oftast lån upp till 500 000 kr.

En bra lista med olika lån att jämföra hittar du hos Lenders men det finns även andra liknande sajter där du se erbjudanden från olika långivare. Du kan också kolla med din vanliga bank om du kan få ett privatlån. Mindre lån är dock inget stora banker som SEB och Swedbank erbjuder utan då får du vända dig till mindre aktörer.

Bra att veta om lån

Ränteexempel:

  • Individuell ränta: 3,25–18,15 %.
  • Exempelränta 4,30 %, effektiv ränta 4,39 %. 250 000 kr, 14 år (uppläggningsavgift och aviavgift 0 kr).
  • Totalt belopp 333 144 kr, månadskostnad 1 983 kr.
  • Effektiv ränta f.n. 4,27–33,40 %.

När får jag pengarna vid lån?

Förr blev man tvungen att gå till sina lokala bank för att låna pengar men numera sköts de mesta av lånen på Internet och det finns många stora fördelar med det. En av de största fördelarna är att transaktionen sker direkt när man får sin kredit godkänd. Tidigare kunde det ta uppemot en vecka att få pengarna utbetalda men det har förändrats till det bättre. Numera kan får man pengarna inom 24 timmar i många fall när man ska låna pengar. En anledning är att bankernas ledtid på överföringar har minskat rejält då tekniken har gått framåt för interaktiva valutatransaktioner.

Vilken ränta kan jag få när jag lånar pengar?

Det finns idag ett helt annat utbud när man behöver låna pengar än det fanns innan. Då var det i stort sett bara storbankerna som hade möjlighet att låna ut pengar. Numera finns det många kreditinstitut och långivare som ger lån utan säkerhet eller blancolån som det också kallas. Räntan är lite högre men har man en välordnad ekonomi med bra kreditscore så får man oftast en bra ränta även på denna typ av lån. Med lån med säkerhet som bostadslån/banklån eller annat lån där banken tar säkerhet på fastigheten hittar man de lägsta låneräntorna.

Vilka krav ställer långivarna?

Här har vi tittat på några av de olika lån vi hittade hos Lenders för att jämföra kraven för olika lån. För att få ett privatlån godkänt ställer kreditgivaren högre krav än snabblån. De högsta räntorna hittar man hos låneaktörer som erbjuder smslån. Dessa lån är endast till för små lån på uppemot 25 000 kr och lånen är enklare att få då kreditgivarnas krav inte är lika höga men tänk som sagt på att räntan blir betydligt högre. I vissa fall kan de vara åtskilliga 100 procent men i faktiska kostnader blir inte summan så stor då lånet är såpass litet och det skall vanligtvis betalas tillbaks inom 30 dagar.

Ett bra tips är att söka efter Smslån utan ränta. Flera kreditgivare ger gratis lån helt räntefritt till nya kunder och det blir förmånligt att nyttja ett av dessa erbjudanden när du behöver låna pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *